Обсъжда се възможността да бъдат отказвани административни услуги на длъжниците на "Топлофикация - София".

Като пример Георги Кадиев посочва - да не могат да запишат детето си в детска градина или да не се издава данъчна оценка за имота, докато не изплатят задълженията си.

Георги Кадиев е председател на Съвета на директорите на Топлофикация "София".

По думите му е трудно още отсега да се прави прогноза за цената на топлото през следващия отоплителен сезон, тъй като не се знае какво ще се случи с цената на газа.

"Логично е от есента и за следващия отоплителен сезон парното в София да поскъпне", каза Кадиев.

Въпреки това ще се търсят компенсации на загубите по друг начин, а не толкова чрез повишаване на цената на топлоенергията, успокои обаче той.

Днес ще стане ясно дали "Булгаргаз" ще спре газоподаването към топлофикационните дружества в Бургас, Плевен и Враца, които не са погасили дори част от задълженията си.

След като от компанията заплашиха, че от 2 април ще започнат спиране на топлоподаването към големите си длъжници, "Топлофикация - София" е изплатила 38 милиона вече от цялата сума и е договорен план за погасяване на дълговете.
Топлофикация - Шумен вече спря работа.  

Директорът на Топлофикация Враца Кремен Георгиев коментира, цитиран от БНР, че са поставени пред невъзможност да изпълняват финансовите си задължения към "Булгаргаз", заради наложената ценова политика.

Припомняме, по данни на дирекция образование в столична община, след последното класиране извън детските градини останаха над осем хиляди деца. С последните промени относно приема в заведенията, от септември тази година той ще става по 11 критерия. Водеща ще е адресната регистрация в София.