Извън сцената Преслава рядко допуска камери и фотоапарати до себе си. "Да си популярна личност носи своите последици в негативен план. И за всички мои почитатели ще кажа - приключих с влюбванията! Не ми действат добре", отсече Преслава.


На финала на записаното интервю в студиото на "Преди обед" водещият Сашо Кадиев се "разплака" заради финалната реплика на Преслава. Той театрално избърса "сълзите си", които бе капнал от чашата с вода пред него. "Не плачи, Сашо. Любовта е възможна", влезе в шеговития му тон и колежката му Деси Стоянова.


Не мога да се наспя, откакто станах член на журито в "Гласът на България". Но това вече не ми тежи. Има толкова талантливи млади хора! Това разказа за bTV едрогърдата гордост на попфолка Преслава.Тя призна, че дори е плакала на изпълнението на една от участничките. "Аз съм много сантиментална. И толкова ми хареса изпълнението й на "Лале ли си, зюмбюл ли си", че не усетих кога потекоха сълзите ми. Винаги съм се поставяла на мястото на участниците и знам колко е натоварващо за тях", каза още Преслава.


Тя естествено даде рамо на ментора си Митко Пайнера за нападките срещу него за евросубсидиите.


"Господин Димитров е почтен бизнесмен. Никого не е мамил, спечелил е парите си по честен начин. По някакъв начин нашият жанр винаги дразни някого. Повечето нападки идват от хора, които нямат развитие. И е нормално да ги боли, че ние се развиваме. Ние не сме интелектуален жанр, но не сме и агресивни, забавляваме хората", заяви добричлийката.