Рапърът Спенс ще свидетелства по делото за убийството на Яна Кръстева, съобщи репортер на news.bg. Той е привикан да се яви в Софийски градски съд, където беше даден ход на делото.


Спенс беше лаконичен пред медиите, като заяви, че са го извикали, защото убийството е станало в нощта, когато е имал участие в Борисовата градина.


Рапърът обясни, че се познават с подсъдимия Николай Русинов-Чеци от студентските си години, но няма какво да каже и само ще му загубят времето.


Днес съдът отхвърли искането на защитата на Чеци делото да бъде върнато на прокуратурата заради пропуски в обвинителния акт.


Адвокат Иво Найденов посочи, че в обвинителния акт е записано, че Николай Русинов и неустановени лица са се възползвали от Яна, като са я съблекли насила. Яна се е съпротивлявала като по време на тази съпротива Чеци и неустановените лица са скъсали презрамките на потника й.


Пак според обвинението Николай Русинов е съборил момичето и е легнал върху нея с цялата си тежест, и започнал да я насилва. Найденов подчерта, че в обвинителния акт е записано, че убийството е извършено с цел да се прикрие изнасилване.


Според обвинението Николай Русинов изнасилил Яна, а после я задушил, като притискал устата с едната си ръка, а с другата я държал здраво за гърлото. Докато Чеци се гаврил с Яна, неизвестни мъже, вероятно двама, я стискали за китките, за да сломят съпротивата.


До последния си дъх Яна осъзнавала какво се случва, изпитвала ужас и нечовешка болка. Смъртта не настъпва внезапно или за секунди, а агонията е продължила няколко минути.


Според прокурорите предсмъртните мъки надвишават "страданията, преживени при едно обикновено убийство".


На днешното заседание бяха разпитани свидетел