Преди дни в Ботевград се заговори, че се обмисля идеята представителният ансамбъл на общината да носи името на Васил Терзийски. Дали предложението ще бъде прието - потърсихме отговор от председателя на читалищното настоятелство Маргарита Кирова. „Действително обмисляме тази идея, но искам да поясня, че става въпрос за детския танцов ансамбъл. За преименуваното му ще изберем подходящ повод, свързан с годишнина на Васил Терзийски ” – каза Маргарита Кирова.

На 16 май ще се състои грандиозен концерт по повод 45 години от началото на фолклорното танцово изкуство в Ботевград. В него ще вземат участие настоящи и бивши танцьори от представителния ансамбъл на града. Юбилейният концерт ще се проведе  под патронажа на кмета на общината Георги Георгиев – допълни Кирова.

Да припомним, че основоположник на фолклорното танцово изкуство в града е Васил Терзийски. Той започва като художествен ръководител на танцовия ансамбъл при Профсъюзния дом, а по-късно към читалище „Христо Ботев”. Под негово ръководство съставът е завоювал многобройни награди у нас и чужбина, както и званието „представителен ансамбъл”, което отстоява и до днес.