Ще има санкции за новоизбрания председател на ДКЕВР, ако е извършил нарушение. Така министър Делян Добрев коментира пред журналисти признанието на Юлиана Иванова, че в онлайн магазина й са се продавали цигари.

Министърът каза, че негова проверка е установила, че действително е имало предлагане на тези стоки в интернет-сайта, което след средата на миналата година е недопустимо по закон. Грешка на юристите, които работят в компанията, но отговорност носи собственикът - изпълнителният директор на компанията, по закон има глоби и санкции и те трябва да бъдат наложени, допълни министърът. Юлиана Иванова не е собственик на фирмата към момента на избирането й за член на ДКЕВР и по тази причина тя няма конфликт със заемането на тази длъжност, каза още той. Иванова е излязла от фирмата още през миналата седмица и към момента на избирането й за председател на ДКЕВР тя не е управител на тази фирма, допълни Добрев.

Попитан дали това освобождава Юлиана Иванова от отговорност, че е продавала незаконно цигари, министърът предположи, че глобата ще бъде наложена на фирмата - на юридическото лице заради това, че е допуснато такова нарушение в миналото, включително по времето, когато тя е била директор. Лично проверих в закона. По-добре да питате народните представители, защото аз, доколкото видях в закона, конкретно за този член 30, ал. 3 в наказателните разпоредби, не видях санкции за ал. 3, което явно е пропуск на законодателя, но може и да не съм прав, защото гледах в Закона за тютюна и тютюневите изделия, завърши Добрев.