„Посвещаваме този музикално-поетичeн спектакъл на всички, които не се страхуват да се отдадат на любовта си, да обичат безкористно и да се радват на живота. Нека тази вечер бъде за нея – Любовта - и нейната сила!” – с тези думи близо 50 ученици от ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров” откриха музикално-поетичния спектакъл „Силата на любовта”, който се състоя тази вечер в големия салон на читалище „Христо Ботев”. Както се подразбира от мотото, проявата бе посветена на Деня на влюбените – 14 февруари. Повод за нея бе и най-важната дата от празничния календар на учебното заведение - 128 години от рождението на Асен Златаров, които се навършват на 16 февруари /нов стил/. 


Спектакълът бе подготвен от театрално студио „Сълза и смях” с ръководител Дивна Николова. В продължение на час и половина учениците забавляваха публиката с песни, танци и стихове, посветени на любовта и приятелството. Те цитираха мисли на Толстой, Хайне, Конфуций и Шилер. Дуетът Дивна Николова и Григор Гешев изпълни няколко световни хита за най-хубавото и нежно чувство. На финала прозвуча песента „Защото те обичам” на Росица Кирилова.


По повод предстоящия патронен празник на ПМГ цветя поднесоха ОУ ”Н.Й.Вапцаров” и Училище „Европа”. Поздравление към учениците и учителите отправи и директорът на гимназията Даниела Колева.