Излезе от печат първата стихосбирка на Царинка Божилова – зам.-председател на Литературен клуб „Стамен Панчев”. Книгата е озаглавена „Клада от страст”. Представянето й се състоя снощи в ресторант „Трио” – Ботевград. Събитието уважиха близки, приятели и колеги по перо на авторката.


Книгата съдържа стихове и проза, обединени в тематични раздели: „Жена стихия”; „Обичта, без която не мога”; „Сезони на живота”; „Откраднати мечти”; „Бащино огнище”.
Голяма част от творбите са вдъхновени от любовта. Защото според авторката тя е най-важна в живота на хората. На следващо място поставя прошката. „Каквото и да се случва между нас, ние трябва да си прощаваме”, каза при представянето Царинка Божилова. Тя благодари на всички, които са й помогнали да издаде своята първа стихосбирка – Таня Сьоренсен, „Атлантис Нет” – Тихомир Найденов, Цветан Цолов, общински съветник, ЗД „БУЛ ИНС” – офис Ботевград, „Аленти” ООД. Царинка Божилова отправи и благодарност към своята дългогодишна приятелка Димитринка Томова – художник на корицата и графиките в книгата.  
 
Авторката получи поздравления от Пейо Пеев, председател на литературния клуб, Мико Дончев, Десислава Иванова – секретар на литературния клуб, Даринка Петкова, Добри Доцов и други. Общото в изказванията на всички бе да продължава да твори с размах, да развива и усъвършенства таланта си.


В началото на книгата "Клада от страст" четем следните редове, написани от авторката: „Родена и отраснала в Ботевград. Закърмена съм с любов към природата и всичко земно, и всичко човешко… С кипяща граовска кръв и дива любов към планината, идваща от нашия Балкан. Влюбена в поезията. Още в ученическите си години правех първите си опити да пиша. Членувала съм в ученически литературен клуб, а понастоящем съм член на Литературен клуб „Стамен Панчев” и негов заместник председател. Мои творби са помествани в местния печат, но тръпката да държиш своя книга в ръце е несравнима. Сега Ви представям само малка част от творчеството ми до тук. Всеки стих е мое преживяване – моя болка, моя страст, моя обич. Тази книга е моята душа. Изворът на моите чувства – чисти и сърдечни. Дано оставят диря в сърцата Ви, след като я прочетете. И нека всеки вземе нещо за себе си – дано е любовта…!”.