Не съм виждал някой така да работи. Излиза на трибуната, говори и после напуска пленарната зала, за да пие кафе с подчинените му журналисти. Как да идвам да ви отговарям после?

Това заяви Бойко Борисов от трибуната на НС по време на парламентарния контрол, коментирайки поведението на Сергей Станишев. То хубаво имате конгрес, но все пак трябва да се спазва някакъв морал. Премиерът отговори и на въпрос от Ангел Кутев свързан с уволнението на Ангел Семерджиев от ДКЕВР. Кутев обясни, че никога не е разбирал, защо Семерджиев е назначен, а сега още по-малко разбира, защо е уволнен. Според Кутев имало пряка връзка между продажбата на ЕРП-тата и участието на Бойко Борисов в НДСВ.

Относно връзката ми с продажбата на ЕРП-тата това са пълни измислици, отговори премиерът. Не искам да издребнявам и да падам до вашето ниво. За членството ми в НДСВ вие знаете много добре как стоят нещата. Не можах да се закълна като депутат, обясни още Борисов. Лично Румен Петков ми каза, като взехте властта, че би искал да работи с мен. Ахмед Доган ме предложи за втора звезда, похвали се той. Това са фактите.

Иначе вие г-н Кутев трябва да се запознат по-добре с въпроса ЕРП-тата, защото вие сте работили там. И днес ви казвам назначихме новия шеф на ДКЕВР, за да има титуляр и работата да върви. Дали сме му 20 дни кредит на доверие. Ако тук в парламента седнете и се разберете за нов шеф на ДКЕВР, всички парламентарни групи постигнете споразумение, ние ще го одобрим моментално, завърши Борисов.