В загриженост за безопасността на най-малките ученици от училище до дома им и обратно, в ОУ” Св.Св. Кирил и Методий” се проведе тематично занятие. Учениците от ІV „б” клас  влязоха в ролята на възрастни, които напътстват по-малките – първокласниците, по отношение на тяхната безопасност на пътя.
Гост на занятието беше Десислава Йорданова – представител на учебния център „Даникар”ООД – Ботевград. Тя поздрави малчуганите за участието им в инициативата и възнагради усилията  им с подарък – книжка за всяко дете, отразяваща теми, свързани с безопасността на движение.
На вниманието на първокласниците бе представена компютърна разработка, озаглавена ”На гости на светофара”. Тя бе поднесена под формата на приказка с участието на герои, които децата добре познават.
Всеки първокласник получи занимателна задача за оцветяване. Тя също бе свързана с пътната обстановка и правилата в нея. По-големите ученици и присъстващите учители даваха напътствия на по-малките, за да оцветят правилно картинките  и да запомнят посланието, което носи всяка една от тях.
На принципа ”големите учат малките” учителите залагат както на обучението на малките, така и на затвърдяването на знанията при по-големите.