В рамките на Седмицата на пожарната безопасност днес в ДГ „Звънче“ в Ботевград се състоя демонстративно занятие по гасене на пожар и провеждане на аварийно-спасителни дейности. То бе реализирано съвместно от персонала на детското заведение и пожарникарите от РСПБЗН – Ботевград. 


След подаден тестови сигнал за пожар, възникнал в детска градина „Звънче“ - Ботевград, децата от всички групи бяха евакуирани в двора. Отряд пожарникари се заеха с „потушаването“ на огъня. За щастие това се случи само на игра.


Демонстративното занятие се проведе под ръководството на началника на РСПБЗН – Ботевград - главен инспектор Тодор Тодоров, инсп. Цветомир Милчев и мл. инсп. Пламен Александров.


За децата от детската градина бе истинско забавление да видят отблизо автомобила на Пожарната, да се качат в него и да се снимат с каските на пожарникарите.


Седмицата на пожарната безопасност се провежда в РСПБЗН – Ботевград по повод 14 септември - професионален празник на служителите в Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението“.