Оставката на правителството вече е депозирала в Народното събрание, съобщи председателят на парламента Цецка Цачева. Днес тя ще бъде прочетена, а утре ще бъде гласувана като първа точка от дневния ред в парламента, предаде репортер на novini.bg

Всяка капка кръв на Орлов мост за мен е петно. Не мога да гледам парламента с ограда. Решихме доста въпроси. Всички фондове са отворени. Ще подам оставката на правителството. Това заяви по-рано днес премиерът Бойко Борисов в Народното събрание.

Няма да участвам в програмен кабинет. Аз няма да съм с ДПС и БСП.  Хората могат да си избират и Костов, и когото пожелаят. Да си направят служебно правителство. На избори ГЕРБ винаги са се явявали сами. Никога не сме се явявали, за да ни упрекват, че манипулираме с промени в Изборния кодекс. Няма да участвам в управление, в което полицията ще се бие с хората на улицата. Щом народът иска по този начин - улицата да управлява държавата, да го направи. Цветанов да благодари на полицията и да им каже да не са по улиците, каза още премиерът.

Колеги, благодаря на всички. Няма да правим структурни промени. На обяд г-жа Цецка Цачева по надлежния ред да подаде оставката на кабинета на ГЕРБ. Желая ви лек ден. С тези думи Бойко Борисов напусна Пленарна зала.