На днешния брифинг с местните медии кметът Георги Георгиев коментира ситуацията в страната. По отношение на гражданското негодувание срещу монополистите той заяви: „Не може срещу монополисти като ЧЕЗ и другите ЕРП-та, които от години не предлагат качествена услуга, да не прелее чашата на търпението от страна на хората. „Не веднъж съм изказвал становище, че ЧЕЗ се държат не само като монополисти, но и като диктатори. Вършат си онова, което са набелязали, и не се съобразяват с никого. Дали обаче това е в интерес на хората, или не е – въобще не ги интересува. До този момент от нашите срещи с представители на ЧЕЗ няма произтекъл някакъв положителен резултат. Всеки ден спират тока и не ги интересува какви щети ще нанесат на домакинствата. Какво да кажем за таблата по улиците, там ли им е мястото?! В закона е казано, че те трябва да бъдат поставени на границата на имота. Стълбовете не са на границата на имота. Не на последно място – това, което преля чашата на търпението на хората, са високите сметки за ток. Поднасят ти една фактура, от която не можеш да разбереш за какъв период от време ти е засечен електромерът и за какво всъщност плащаш. Пак ще кажа – протестите са основателни, но на този етап, в тази политическа обстановка, не вярвам, че проблемът ще се реши, тъй като начело да държавата няма правителство. Друг е въпросът, че някои политически сили се опитаха да яхнат гражданското негодувание срещу монополистите.


На въпроса ще се отрази ли ситуацията в страната върху работата на общините, Георги Георгиев отговори така: „Когато държавата се тресе, не може да не се тресат и общините. Защото те са съставна част от тази държава. В Община Ботевград има създадена икономическа предпоставка, още от самото начало на годината, така че онзи финансово-икономически застой, който евентуално може да се случи в страната през следващите два месеца, не би се отразил особено негативно на нашата работа. В бюджета, който приехме, имаме осигурени над 1 600 000 лева за благоустрояване. Този преходен остатък ще ни даде възможност да продължим да решаваме проблемите по благоустрояване в общината. Държавният бюджет е гласуван, което означава, че по него ще постъпват целевите средства за финансиране на отделните дейности.
Не сме спрели и няма да спрем строителството на спортната зала, продължаваме да возим пенсионерите безплатно, детските градини и училищата работят, но не е изключено да има някакви сътресения, които са нормални в една извънредна политическа ситуация.”.