Не ни трябваше толкова нисък дефицит. Ако го бяхме вдигнали разумно, щеше да има развитие на икономиката, заетост, повече пари във фирмите. Това отчете като грешка на управлението министърът в оставка Лиляна Павлова. Дянков беше добър да казва "не" и "няма", но трябваше да има и "да", посочи тя.

Направени са много неща - инфраструктура и фискална стабилност. Основна грешка беше, че след първите 1-2 години, когато върнахме доверието на европейските финансови институции, трябваше много повече да засилим икономическата активност. Трябваше по-рано да се приемат действия за намаляване на тока, каза Павлова пред Нова телевизия.

Относно слуховете, че жена ще поеме поста на служебен премиер, тя коментира, че дамите са много по-ефективни в кризи. Спомняме си Ренета Инджова, Саша Безуханова също е безспорен лидер, заяви Павлова.

Според нея служебен кабинет, който е съставен само от експерти, трябва да може да овладее нещата и за два месеца да стабилизира страната.

От работата си с Росен Плевнелиев в регионалното министерство Павлова сподели, че той е изключително диалогичен човек и сега като президент се опитва да изслуша всички страни. Лошото, което се случи, е разнопосочното мнение и желание на т.нар. представители на протестиращите. Аз лично им звънях, поканих много от тях. Едни бяха много коректни и готови за диалог. Други отказаха да дойдат, трети не си вдигнаха телефона, четвърти ме излъгаха по телефона, призна Павлова.

Тя сравни протестите с бутилка шампанско - тапата, която изхвърчала, били сметките за ток. След това от бутилката изскочили много балончета - парното, ВиК сметките, безработицата и другите проблеми. Според строителния министър обаче бунтовете били преекспонирани и драматизирани от медиите.

По повод варненските протести срещу кмета Кирил Йорданов Павлова коментира, че ако не си желан, трябва да си тръгнеш.

Моят стил е да тропам по масата и да взимам решение, каза Лиляна Павлова. Министерството ми е подредено, постарала съм се администрацията да работи и да продължава да работи, каза тя.