Песента, с която Елица и Стоян ще представят България на финала на песенния конкурс "Евровизия 2013" в Малмьо, Швеция, ще бъде избрана днес - навръх националния празник на България 3 март, съобщиха от БНТ.


В телевизионно шоу с начален час 20:45 ч. БНТ ще излъчи пряко изпълнението на трите песни, като зрителите и специално жури ще ги оценяват. Водещ на предаването ще бъде Драгомир Драганов. За песните ще може да се гласува на съобщените предварително телефони с изпращане на SMS - по един за всяка песен от номер. Петчленният състав на журито ще е идентичен на състава на журито за гласуване по време на полуфиналите и финала на международната фаза на конкурса, и се определя от Генералния директор на БНТ, съобразно международните изисквания в регламента.


На първо място ще се класира песента, получила най-много точки от общото гласуване, като вотът на зрителите и журито ще има еднаква тежест. Участниците в Евровзия 2013 от Македония - Влатко Лозановски-Лосано и Есма Реджепова, както и групата "Heilsarmee" от Швейцария, ще бъдат специални гости на бг финала за най-популярния песенен конкурс на Стария континент.


Двата полуфинала и големият финал на Евровизия ще се проведат на 14, 16 и 18 май 2013 г., а България ще се състезава във втория полуфинал.