Обявена е тревога за всички районни инспектори в села около Своге и Ботевград, както и за Софийско и Пернишко, съобщава в днешната си публикация вестник „Труд”
Ченгетата трябва да обходят пустите по това време на годината райони и да почукат на всяка къща, в която има признаци на живот. Ако открият хора, които зимуват там, да ги разпитат дали наскоро са видели нещо необичайно - движение на автомобили, ремонтни работи, непознати наематели и т.н. Инкасаторите на ток са предупредени да съобщят в полицията, ако засекат увеличена консумация във вили, които външно изглеждат необитаеми.
"Взети са подобни мерки, но подробности няма да бъдат съобщени на медиите. В случай на отвличане най-важното е да бъдат спасени животът и здравето на жертвата", казаха от МВР.
"Не бива да се прави аналогия с други отвличания. В случая е похитено малко дете, което ще създава проблеми, ако го заключат в изоставена вила. Има вероятност да са наели жилище в някой блок в "Люлин" или "Дружба" и да го крият там", обясни полицай пред "Труд".