Властите на индонезийския о. Бали обмислят да поставят на вратите на храмовете надписи, забраняващи секса, след като естонска двойка била изловена, отдадена на страстта пред олтар в храм в село Сараседа.


Мъжът и жената били открити отдадени на страстта от младежи, които проверявали как върви ремонтът на божия дом. Двойката обяснила в полицията, че не знаели, че в храмовете на острова не бивало да се прави секс, след което били освободени.


Случаят бил оставен за разрешаване от старейшините на селото. Най-накрая мъдреците решили храмът да бъде отново осветен, а на мераклиите за горещи ласки наложили глоба в размер на 20 млн. рупии (около 2 000 долара - бел. ред.). Като доказателство за чистоплътността си естонците казали по време на разпита, че преди да се отдадат на страстта, били взели душ пред вратите на храма.


Случаят постави местните власти пред дилемата дали пред светилищата към обичайните надписи "Не яж!" и "Пушенето забранено!" да не бъде добавена и забраната за правене на секс в лоното на религията.