Протестната вълна показа, че хората не могат да живеят повече така - в бедност и безпътица. Ние също сме част от прехода, но истинската вина е на днешните управляващи. Това заяви депутатът от БСП Мая Манолова в предаването "На светло" по Нова телевизия.

"ГЕРБ докараха хората до ръба - до мизерия, до положение да нямат пари да си платят сметките. Не беше трудно да се предвиди, че тези протести ще се случат. Хората страшно много обедняха. Дали искрата, запалила протеста, щеше да бъде високите сметки за ток или нещо друго, е без значение. Беше въпрос на време заради управлението на ГЕРБ. Хората живеят толкова зле - замразени доходи, растящи цени. Чашата на недоволството беше пълна догоре и преля", добави тя.

"Правителството на Бойко Борисов го помете народният гняв. ГЕРБ още не могат да разберат резултатите от дейността си. Не сме внедрявали хора сред протестиращите, въпреки обвиненията на Цветан Цветанов. Ако имаше нещо такова, той щеше да ни закове веднага", посочи Манолова. "ГЕРБ нямат никакъв шанс на изборите. Добре е, че те няма да правят вота. Надявам се служебното правителство да организира едни почтени избори", каза депутатът от левицата. Манолова е убедена, че ГЕРБ никога няма да се завърнат във властта.

По думите й олигарсите винаги са свързани с властта, ето защо днешните олигарси увеличават богатството си благодарение на протекцията на ГЕРБ. Мая Манолова отрече да е свързана с осъдените и избягали в чужбина дупнишки бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като Братя Галеви.