Ситуацията в страната е може би повече от сериозна. Политическият елит се изплаши от улицата. Нещата вече се поуспокоиха, но е лошо, когато командирите бягат при първия изстрел. Това заяви на пресконференция председателят на Борда на директорите на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов.

"Когато казах, че не искам БСП и ДПС отново да са във властта и ще направя всичко възможно това да не се случи, ставаше дума за действия в рамките на закона. И през акъла не ми е минавало друго. Не е възможно "Информационно обслужване" да фалшифицира изборите. Затова на тях не дължа извинение. Дължа извинение на служебния кабинет. Министрите имат достатъчно проблеми, за да се занимават и със скромната ми особа. Закономерно ме атакуваха от различни посоки, но аз си свърших работата в дружеството. Оптимизирахме работата, намалихме заплатите на членовете на Управителния съвет. Когато влязох в дружеството, то работеше на загуба. Искаха да го фалират. Вече трети месец то работи на печалба. Логично беше да ми поискат оставката, но те отидоха по-далече със заявлението, че ще фалшифицирам изборите, и настъпиха мотиката. Когато настъпиш това сечиво, то те удря по главата. Това е сталинският модел – да те обвиняват за бъдещи действия. Целта е непризнаване на изборите и хвърляне на страната в хаос. В момента една партия се страхува, че за втори пореден мандат ще е извън властта. Друга партия пък ще излезе от политическата карта. Съчувствам на симпатизантите на една малка дясна партия. Най-голямото майсторство на този занаят е да се оттеглиш навреме, но е трудно", каза проф. Константинов.

"Хората, които ми искат оставката, не познават закона. Президентът не може да уволни член на акционерно дружество, пък макар и то да е с държавно участие. Аз си подавам оставката пред Съвета на директорите на "Информационно обслужване". Другата седмица има заседание на Съвета и се надявам тя да бъде приета. Преди месец опозицията поиска оставката на кабинета "Борисов" и за свой ужас я получи. Това ми напомня старата китайска поговорка - "Внимавай какво си пожелаваш, защото може да го получиш". Убеден съм, че "Информационно обслужване" ще гарантира честността на изборите. Благодаря на членовете на Съвета на директорите за съвместната ни успешна работа, която ще гарантира достойно представяне на конкурса на ЦИК на 26 март. Поздравявам всички служители на "Информационно обслужване" за хладнокръвието, с което посрещнаха необоснованите нападки. Всеки, който каже, че "Информационно обслужване" е фалшифицирало или се кани да фалшифицира изборите, е клеветник и лъжец. Обмислям да заведа и дело за клевета за тези твърдения, посочи шефът на дружеството.

"Ако БСП загуби изборите, с партията е свършено в този й вид. БСП ще се разцепи на нормална социалдемокрация и нормални комунисти. Това ще е добре за партията, защото ще приключи сегашният й шизофренен вид. Ако предстоящата загуба на БСП, и разцепването й на две, е полезно за България, то може да се окаже болезнено за настоящото ръководство. То е истерясало. Но нека се направят на мъже и приемат неизбежното. Професията депутат не е до живот. Нека не си и помислят да хвърлят страната в хаос, като изиграят пиесата: "Няма да признаем изборите, защото са фалшифицирани". Днес БСП имат най-нисък резултат в цялата си история. С 40 мандата, партията почти се изравни с ДПС. Освен, че загуби всички възможни избори през 2005 г., направи най-абсурдните поправки в изборния закон, които съм виждал", подчерта проф. Константинов.

В отговор на журналистически въпрос с какво право защитава ГЕРБ, а говори срещу БСП, проф. Константинов заяви:  "Аз съм свободен човек. Току що си подадох оставката. Никой не може да ми казва какво да направя. Не може да бъда обвиняван с такива сталинистки похвати. Сталин, ако беше станал, щеше да каже "евалла" на тези хора".