На пострадалите се оказва помощ в очната клиника на ИСУЛ


Протест се провежда пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството с искане за оставката на правителството. Получен е сигнал за обгазени хора по време на протеста. 6 линейки са мобилизирани, за да окажат помощ на пострадалите.


40 човека са обгазени, шестима са транспортирани до ИСУЛ, където им се оказва помощ в очната клиника. Към "Пирогов" е закаран и един полицай с контузия на главата, пострадал при сблъсъка. На място от Спешна помощ са помогнали на 30 души, като са им накапали капки в очите.


Участници в протеста пред МРРБ са опитали да пробият полицейския кордон и да влязат в сградата. При действията им е счупена входната врата на министерството. Двама служители на реда са пострадали - от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме. Оказана им е медицинска помощ.


Въпреки предупрежденията, протестиращите не са изпълнили полицейските разпореждания. Това е наложило използването на лютив спрей. 


Полицейското присъствие в района остава засилено с цел опазване на обществения ред. Установява се самоличността на провокиралите напрежението пред сградата.