Тодоровден бе отбелязан в Скравена с традиционното надбягване с коне и каруци. Празникът започна сутринта в центъра на селото, където бе изпълнен ритуалът по захранване на конете с овес. За техните стопани имаше питка с мед и по китка здравец. След като кметът Иван Иванов поздрави присъстващите с празника и пожела успех на участниците в кушиите, всички се отправиха към поляната, където се проведе надпреварата. В състезанието за най-бърз ездач участниците бяха 23-ма. На първо място се класира Дони Петков с кон Чавдар. Стопанинът получи дървено буре за ракия, а неговият кон – лавров венец и три чувала овес. Второ място зае Васил Георгиев с кон Неро. То им донесе парична награда от 100 лева и два чувала с овес. Николай Петров с кон Озон завоюва трето място. Наградата за тях бе 50 лева и един чувал с овес.
Около 20 бяха и участниците в слалома с каруци, съобщи Цветанка Гърбиджанова, водеща на състезанието. Победил в него е Веселин Василев, който постигна резултат от 31 секунди. Той получи награда от 150 лева и един чувал с овес за коня. На второ място се класира Георги Георгиев с време 34 секунди. Наградата за него беше 100 лева. Петър Николов се класира трети с резултат от 42 секунди и получи 50 лева. За конете на подгласниците също имаше по чувал с овес.
Класираните на първите три места в двете надпревари получиха и грамоти.
Специална награда за най-атрактивен участник – 30 лв., грамота и чувал овес за коня, бе присъдена на Николай Петров.
Празникът в Скравена бе осъществен със спонсорството на фирмите: „Агробизнес 88”, „Мария Романова”, „Руми МНД”, „Глория 95”, съобщи Цветанка Гърбиджанова.
Тодоровден в Скравена съвпадна с рождения ден на един от радетелите на традицията – Румен Романов. За него имаше специални поздрави, много цветя и благопожелания от близки, приятели и гости на празника.