На 22, 23 и 24 март в зала "ОВЕРГАЗ АРЕНА" – СОФИЯ се проведе държавното първенство по таекуон-до до версия ИТФ.


В състезанието взеха участие рекорден брой състезатели – над 300 участника. В някои от категориите състезателите надвишаваха 40 участника.
Борбите бяха ожесточени и много оспорвани, защото състезанието беше решаващо за селекцията на националния отбор за европейското през април т.г.
В събота битките продължиха до 23:00 часа през нощта и организаторите трябваше да прекратят срещите поради късния час, независимо от това, че много от категориите бяха минали.
Клуб таек-кион, в който има и етрополски състезатели, както винаги се представи достойно, и спечели общо 20 медала: 2 златни, 11 сребърни и 7 бронзови.
Треньорът Борислав Витков е доволен от представянето на неговите състезатели, като се има в предвид големият брой участници. Според него, много от сребърните медали трябваше да са златни, но в крайна сметка последната дума имат съдиите.
Доказателство за доброто представяне през изминалите турнири и на последното държавно първенство е поканата към 7 състезатели от Клуба за участие в националния отбор на България за Европейската надпревара през следващия месец: 


1. ГАБРИЕЛ ВИТКОВ
2. ПЛАМЕНА ИВАНОВА
3. НИКОЛАЙ ПЕТКОВ
4. ТЕОДОРА НИКОЛОВА
5. ЕЛЕНА ИЛИЕВА
6. ВЯРА ТОШЕВА
7. БОЯН СТЕФАНОВ
 
Седморката трябва да замине още следващата седмица на подготвителен лагер в Благоевград, който ще продължи до 20 април т.г.
 
ДА ПОЖЕЛАЕМ УСПЕХ И ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА НАШИТЕ СЪСТЕЗАТЕЛИ!