Състезателите на ботевградския клуб Теаек Кион завоюваха 20 отличия от проведеното в събота и неделя в Арена Овергаз в столицата държавно първенство по таекуондо - версия ITF. В надпреварата взеха участие рекорден брой състезатели - над триста, като в някои от категориите участниците надвишаваха 40. Главната причина за това бе фактът, че от представянето на държавния шампионат се определяше и проетосъставът на националния отбор на България за европейското първенство, което ще бъде през април в Словения.


Състезателите на треньора Борислав Витков спечелиха общо 20 медала. Два от тях са златни, 11 сребърни и 7 бронзови. А според треньора много от тези сребърни отличия би трябвало да са златни.


Отличното представяне на бойците от Таек Кион доведе до включването на 7 от тях в националния отбор. Това са Габриел Витков, Пламена Иванова, Елена Илиева, Николай Петров, Теодора Николова, Вяра Тошева и Боян Стефанов. Очаква се съвсем скоро избраниците да заминат на подготвителен лагер в Благоевград, който ще продължи до 20 април.