Шестима от възпитаниците на треньора Борислав Витков от клуб Таек Кион са включени в националния отбор на България, който ще представи страната ни на европейското първенство по таекуон-до - версия ITF през месец май в "Арена Армеец" в столицата. Това са Вяра Тошева, Теодора Николова, Ирена Димитрова, Николай Петков, Габриел Витков и Слави Василев.


На 22 април групата заедно със своя треньор, който също ще участва като състезател при ветераните,  заминава на подготвителен лагер в Благоевград. Там таекуондистите ще останат до 11 май.
 

Организаторите от Българска Федерация по Таекуон-до ITF предвиждат осем доджанга (игрални полета), едновременно за всички индивидуални и отборни дисциплини – форма, спаринг, самозащита, силов тест и специална техника. По време на първенството ще мерят сила и умения деца, юноши/девойки, мъже/жени, ветерани във всички дисциплини. За първи път в историята на Европейското първенство ще се въведе като нова състезателна дисциплината power team sparing.

Очакват  над хиляда участници от 35 държави да вземан участие в шампионата на континента. През последните 12 години националният отбор по таекуон-до ITF се утвърди в челната тройка на Европа. За този период до 2011 г. българските състезатели по таекуон-до ITF имат спечелени над 150 медала от световни и европейски първенства. През септември българите завоюваха 4-то място на Световното първенство в Северна Корея.