"Фирма "Междинна станция", която аз и Андрей ръководим не получава нито една стотинка от sms-ите, които се вкарват и BTV получава", заяви днес Иван Христов в предаването "Тази сутрин". Създадената от него и Андрей Арнаудов компания "Междинна станция" продуцира тазгодишния сезон на "Мюзик айдъл".

"Парите, които зрителите дават за SMS-и се разпределят между трите мобилни оператора, БТК и някакъв малък процент остава за телевизията", заяви Иван за изненада на зрителите.

Предаването бе посветено на изгонването от "Мюзик айдъл" на съименника му Иван Ангелов. Той бързо изчисли, че BTV са получили 25 хиляди лева в сряда и заяви, че заслужава поне една пета от тях.

Междувременно зрители на "Мюзик айдъл" се оплакаха, че линия 15866 на която се гласуваше в подкрепа на Иван Ангелов до сряда вечер е била променена в последния момент на 15876. Това ги кара да питат дали изпратените до сряда sms-и са отчетени и дали ще получат обратно парите си ако не са.

Преди година Нико Тупарев, коментирайки темата за телефонните вотове пред списание ТЕМА, разкри че компанията му "СИА Адвъртайзинг", стояща зад "Биг брадър" е получавала едва 3% от приходите от sms-и.