Пет от съквартирантите във VIP Brother 3 влизат в битка за оставане в шоуто. Това са приятелят на Софи Маринова - Дачо, медицинската сестра Кристияна Вълчева, политикът Емил Кошлуков, футболистът Саша Антунович и внукът на Тато Тодор Славков. Те бяха номинирани за спасение от своите съквартиранти, а дали ще останат в Къщата ще решат зрителите на предаването. Приходите от техните телефонни обаждания и sms-и в подкрепа на звездите, ще отидат за талантливи момичета и момчета от домове за изоставени деца.

За тази кауза виповете събират пари вече от няколко дни. В събота те излязоха от Къщата и отидоха в Сити център в столицата, където по всевъзможни начини набавиха средства за децата с таланти. Женският отбор продаваше банички, направени от Аня Пенчева, предлагаше тениски, дискове, списания, Софи Маринова пя, а Ивайла Бакалова и Мис България 2009 Антония Петрова танцуваха. Мъжкият отбор пък организира търг, на който бастунът на Устата се продаде за рекордните 2000 лева. Мъжете търгуваха още направени от тях лицеви опори или пък затворените си дъхове в бутилки. Най-изобретателен беше Емил Кошлуков, който събираше пари от всички, които влизаха и излизаха в мола, в кофичка от кисело мляко.

В първия лайф за седмицата беше обявена сумата, събрана от съквартирантите по време на т.нар „Благотворителен съботник” и тя е малко повече от 14 000 лева. По време на мисията по-добре са се представили жените, които са прибавили към сметката на каузата 8320 лева. Мъжете са добавили 5816 лева. Така общата сума за децата с таланти от домове за изоставени деца достигна 134 000 лева.

Във VIP Brother 3 мина и първата „Праисторическа битка”. След няколко рунда, в които й се наложи да преодолява различни препятствия, победител стана Софи Маринова.

Вече започна и предаването „Голямата уста” с водещ фолк певицата Камелия. То ще се излъчва по Нова телевизия всеки понеделник, сряда и четвъртък.