Трудно е човек да удовлетвори желанията и исканията на хиляди хора. Затова в последно време работя повече. Не знам дали съпругата ми усеща кога си лягам и кога се събуждам, каза Яне Янев в студиото на "На светло" по Нова телевизия.

По време на предизборна кампания обикновено винаги е много зает, а и по принцип има много работа, отговори Галя, половинката на лидера на Ред, законност и справедливост. Само вечер имаме време да сме заедно.

За всички неща, за които го обвиняват, знам, че той може да се защити и да отговори на нападките. Всичко лошо и невярно за него, за което говорят в публичното пространство, ми е неприятно, но гледам да не обръщам особено внимание. Трябва да пренебрегваме лошите неща и да гледаме към позитивното, каза тя.

По думите й, никой не може да управлява и ръководи съпруга й. На въпрос за определението на Янев като пумпал, който често си мени мнението в политиката, тя отговори, че той много добре разбира това, с което се занимава. Нямам право да го упреквам. Аз мисля, че е много последователен. Тя допълни, че няма да участва в политиката.

Според Янев е силно хиперболизирано определението за "частно ГДБОП". ГДБОП е структура, която по същество е невъзможно да се копира и да се изнесе от системата. Но бивши нейни служители могат да бъдат съблазнени или накарани да участват ъндърграунд среди, каза той.

На въпрос за автора на сигнала за СРС-тата, лидерът на РЗС отговори на Люба Кулезич: "Ти сякаш си от вчера в политиката". Знаеш, че преди избори винаги се задейства ченгеджийницата, която работи за статуквото, подхвърля какви ли не схеми, за да се отвлече вниманието на хората от важното. Има ли една фамилия комунистическа, която да не е устроена в политиката, в бизнеса и къде ли не? Има ли един човек от тях, който нормално да си изкарва хляба, попита той.

По думите му, тази анонимка за подслушване на политически ръководители и журналисти, на която проверка иска Сергей Станишев, е неистинна. Като разследват този донос, те губят времето си и парите на данъкоплатците, каза той.

Какво подслушване говорят всички - от тази кола, която я даваха по телевизията, с антенки от 7 лв. от битака ли? Хайде да си говорим сериозно, призова политикът.

На питане как би коментирал това, че го наричат "палячо", той отговори, че палячовци са тези, които разиграват българския народ 20 и няколко години, които източиха държавата, лапаха без да спрат и доведоха страната до това състояние. Истината е по-различна. Ние сме малка държава и нямам как дълго време да се прикриват истини, заключи той.