Към момента няма контрол над работата в ДАНС и там незаконно се включва апаратура за подслушване. Това обяви в Силистра  лидерът на партия „Ред, законност, справедливост" Яне Янев. По думите му, днес тази информация била потвърдена и от служители на МВР, недоволстващи от сегашното управление на ведомството. „Бойко  Борисов управлява чрез незаконно четене на автентични СРС-та", смята Янев. Той допълни, че това е една от причините да не е заработила все още комисията за специалните разузнавателни средства.

Янев е категоричен, че обръчите на Ахмед Доган продължават да работят с покровителството на премиера и днес. Той прогнозира, че случаят с двамата обвинени в документни измами и присвояване на средства силистренски депутати Гюнай Сефер и д-р Митхат Табаков ще бъде потулен и „умишлено забравен".

Лидерът на РЗС определи като тежък удар отнемането на депутатския мандат на Атанас Семов. Той заяви, че в началото на следващата седмица партията ще обяви по-нататъшните си действия по решението на Конституционния съд. „С това решение на практика официално бе легитимирана сделката ДПС-ГЕРБ. Цената на договорката е след оттеглянето на Костов и "Атака" ДПС да се върне във властта", каза още Яне Янев.