Убеден съм, че най-после Цветан Цветанов ще бъде изправен пред съда. Той ще отговаря за извършеното от него. Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров преди пресконференцията на бившия премиер Бойко Борисов с лидера на РЗС Яне Янев, на която националистите се появиха.

Двамата бяха посрещнати от групата на "Атака" с викове "Горчиво" и "Честито на младите", на което Борисов отговори: "Имате опит от вчера, трябва да ни покажете как".

Яне Янев разясни, че целта на срещата е била да се обсъди касирането на гласовете от Турция на предсрочните парламентарни избори. За тази цел започва подписка. Хората трябва да реагират и да не допуснат потурчването на София, каза лидерът на РЗС

Ердоган е приятел с Борисов, бе, прекъсна го Сидеров. А ти защо не каза една дума срещу тази манипулация с гласовете, защо се целувате с Лютви Местан, обърна се Янев към лидера на националистите.

Бойко, обади се на Ердоган, той ти е приятел, призова Сидеров. Завистта на "Атака" е очевидна, защото те никога няма да имат приятели премиери. Очаквах, че те са дошли да подкрепят подписката за касиране на гласовете от Турция. Недопустимо да има трима депутати от ДПС, избрани в София, каза Бойко Борисов.

Недей да интригантстваш, ще прескоча камерите, закани се Десислав Чуколов. Кой е мъжът в семейството, попита Сидеров.

Правителството е на подменения вот. Няма да им дадем 100 дни толеранс, ще бъдем парламентарна опозиция. Няма да спрем, докато не стане ясно кои олигарси стоят зад правителството. Чакаме прокуратурата да каже какво се прави за АЕЦ "Белене", защото в тази сатурнова дупка потънаха парите на българския народ, заяви Яне Янев.

Подай си оставка след провала, призова го Волен Сидеров. От твоя провал вчера по-голям няма, отговори му лидерът на РЗС. Бойко, защо шептиш, попита депутатка от "Атака". Бойко ще викаш на чичо си, отряза я бившият премиер.

Цветан Цветанов остава заместник-председател на ГЕРБ. Това стана ясно от думите на председателя на партията Бойко Борисов. На въпрос за това, че прокуратурата е поискала имунитета на Цветанов, Борисов заяви: "Да видим какво са поискали прокурорите, нека ги оставим да работят. Цветанов си е дал имунитетът, така че днес ще го потвърди, и ще можем да преценим мотивите и да видим с какви мотиви е повдигнато обвинение", заяви Борисов.