Днес ще ви представим платформата за изборите на ДСБ. Тя се казва "Три стъпки за по-добра България".

Това каза Иван Костов на специална пресконференция, на която тъмносините представиха своята програма за управление. България е страна на бедност и корупция. Така я виждат гражданите и партньорите ни от Европа, продължи той. Първата стъпка е доходите. Ще облекчим доходите от дейността на монополите и бюрокрацията на държавата. Ще открием нови работни места и ще запазим досегашните. Ще подпомогнем малкия и средния бизнес. Ще обявим война мафията и организираната престъпност. Ще изтеглим МВР от бизнеса. Ще се грижим за образованието и здравеопазването, обеща той.

Ще водим положителна и толерантна избирателна кампания. Ще вкараме повече депутати в новия парламент, закани се Костов. Светослав Малинов беше на мнение, че единственото истинско дясно управление е било по времето на правителството на СДС в периода 1997-2001 година. Няма да коментираме изказванията на този и на онзи, продължи Костов. Пламен Орешарски не е експерт, който може да стои начело на експертно правителство. Ако това стане, рискуваме да се повтори ситуацията с правителството на Любен Беров. Предсрочното прекратяване на мандата на Народното събрание правят тази кампания да прилича на онази от 1997 година, каза още Светослав Малинов. Ние сме тези, които сме управлявали два пъти в такава ситуация и имаме нужния опит. След фалшивото дясно управление на ГЕРБ, нещата трябва да си дойдат на място, допълни още той.

ЦИК е взела категорично решение и то не облагодетелства ДСБ, продължи Костов, по повод скандалите със СДС. Ние не сме обрали никого. Можеше да се разберем и да не се стига до тези разправии. Не сме обидили и не сме изиграли никого, завърши Костов.