Сега избирателите трябва да кажат тежката си дума, заяви в предаването "На светло с Люба Кулезич" лидерът на ДСБ Иван Костов на въпрос какво е мнението му за скандалите с подслушването, които тресат държавата.

Всеки опит някой да коментира това, което се случва в очите на обществото, ще бъде част от влизане в един позор, който не прави чест на никой политик. Хората имат силни основания да подозират, че политиците не мислят за тях и се занимават с други неща. Всички са в кюпа, но аз искам да се разгранича от подслушванията и компроматите.

По думите му, гражданите не разбират и не ги вълнува този скандал в момента, те са унижени и смачкани. Това, което ги интересува, са обедняването, липсата на работа и храна.

Според него компроматите целят да скрият това, че не се дават никакви решения за проблемите на хората. Затова ги призовавам да си отварят очите, защото те с бюлетината си дават своя глас за управлението на страната, каза лидерът на ДСБ.

Не се виждам немощен в политиката. Ние демонстрирахме възможност да покажем на хората ясна предизборна платформа, което гражданите приемат като откровение. Извеждането на България от кризата е трудно, но не немислимо.

От ДСБ нямаме интерес от скандали, които позорят цялата държава. Как можем да имаме интерес от това нещо, попита той и обяви, че от партията преживяват това, което се случва в момента, като мрачни страници от българската история.

Най-тежките и гадни неща, които можете да кажете за мен, нямат въобще стойност над това, което се случва сега - фонът е борба между озверели кучета. Аз и хората ми сме носители на едно достойнство, запазено през годините, категоричен бе той.

Както казва Маргарет Тачър, има два изхода от кризата - единият е десен, а другият е грешен. Затова ние не можем да сме заедно с грешния, каза Костов на питане за обвързаността на позициите му с тези на БСП. Нямаме общо нито с тези от една страна, нито от другата. Когато доброто стои, то се вижда, заключи той.