Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров е депозирал пред нотариус в страна от ЕС разкрития за управлението на Бойко Борисов. Известният като Емо Ротманса е заверил показанията си като застраховка срещу евентуално посегателство срещу него и семейството му, пише "Преса".

През последните дни скандалът се завихри още повече, след като Димитров открито нападна бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и Искра Фидосова. Самият Емил Димитров напусна страната в събота. Според интернет сайтове разкритията са свързани с контрабанда, изнудване на бизнесмени, отнемане на фирми и рушвети по най-високите етажи на властта.

В показанията имало описани данни за парични отчисления, които фирмите, строящи магистралите "Тракия" и "Струма", са привили през последните две години за черните каси на управляващата доскоро партия. Освен това били описани случаи на контрабанда на цигари през гръцката и турската граница и нелегално производство на български цигари в цехове край Солун. Освен това имало и списък с фирми, върху които е трябвало да бъде оказан натиск, който да доведе бизнеса им до фалит и така да станат собственост на други.

Пред вестник "Преса" Емил Димитров разкрива, че има информация за организирано срещу него активно мероприятие. "Крайно време е България да се проветри от миризмата на милиционерския ботуш", казва ексдепутатът. Той потвърждава, че е заверил разкрития за престъпления извършени по време на управлението на ГЕРБ, но отказва да каже за какво точно става въпрос. "До изборите нищо няма да излезе, това е моята застраховка за живота на децата ми", отсича Емил Димитров.