При първото от трите гостувания до края на сезона - днешното на ТЕСИ България, Балкан  победи  с 85-79. Тва обаче стана изключително трудно и само недостатъчният опит на младите ни национали, показващи с всеки изминал мач все по-голямо израстване като отбор,  отърва зелените от поражение.


Младежите започнаха с 10-2 и 13-4, но само за две минути Балкан успя да изравни и след това спечели първата част с 27-24. През втората балканци доминираха и на полувремето имаха аванс от 12 точки - 48-36.


Още от началото на третата четвъртина обаче избраниците на Любомир Минчев започнаха да затрудняват максимално своите съперници и след половин час игра успяха да съкратят изоставането си на 8 точки. И в последните десет минути младите национали продължиха с агресивната защита, внесоха и по-голяма организация и точност в нападение, което доведе до много нарушения от страна на баскетболистите на Балкан. В решителните последни минути авансът на зелените бе сведен само до 2 точки, но в крайна сметка успяха да удържат победата, главно и само  заради по-големия си опит.


Младежките национали не можаха да се справят с центъра на Балкан Атила Сантош, който направи дабъл-дабъл със 17 точки и 12 борби, направи и 3 чадъра. Втори пореден силен мач изигра Мартин Маринов, той стана топреализатор с 18 точки. С по 14 точки са Урош Петрович и Владимир Панич, чиято стрелба обаче този път бе доста слаба - 4 от 15. Станимир Маринов завърши с 11 точки.


За ТЕСИ България най-много точки - 18, отбеляза Тенчо Тенчев, но негови три стрелби в последните две минути не бяха точни, за да се стигне до обрат. Деян Карамфилов вкара 13 точки, Николай Стоянов има 13.