Илиан Илиев вече не е треньор на Левски. Късно снощи след дълги разговори специалистът и ръководството на "сините" се договориха да се разделят по взаимно съгласие.

До края на сезона старши-треньор на столичани ще бъде досегашната дясна ръка на варненеца - Николай Митов. Той ще води тима още срещу Локомотив София в съботния мач от ХХII кръг от "А" група на стадион "Георги Аспарухов". Бившите футболисти на "сините" Елин Топузаков и Мариан Христов влизат в неговия щаб, а днес се очаква да бъдат представени.

Първият е треньор на децата набор 2001 година на клуба, докато втория за последно бе играещ треньор в закрития вече мъжки отбор на Балкан Ботевград през 2011 година.

Спортният директор Даниел Боримиров, който се завърна в клуба по желание на Илиев само преди няколко седмици, е настоял Митов да води тима.

Собственикът Тодор Батков бе съгласен оставката на Илиев още срещу Монтана (0-0) да бъде приета, но Иво Тонев го убеди, че е по-разумно да не повтарят грешката от преди година, когато се съгласиха Николай Костов да си тръгне преди важните мачове, когато нищо още не беше решено и Илиан остана.