Старши треньорът на Левски Николай Митов е заложен на дузпата. Той ще бъде уволнен при отпадане от казахстанския средняк Иртиш за Лига Европа, пише вестник "Труд".


Според изданието, фаворит за заместник на Жадното е единият от сегашните му помощници Мариян Христов. Обсъждат се обаче и други имена.


Вестникът твърди, че изискванията към него вече стават доста по-високи и всеки следващ провал може да му е последният начело на Левски.


Интересното е, че Митов все още няма загуба в официален мач. Но и трите, които завършиха наравно под негово ръководство, предизвикаха сериозни сътресения на "Герена".


Спортният директор Наско Сираков е набелязал за гонене и някои от играчите. Най-близо до изхода на "Георги Аспарухов" са "дупките" от мача с Иртиш.


Поне един от централните защитници може да бъде изгонен. Най-близо до това изглежда сякаш грешникът от мача със Славия Димитър Везалов, който се представи уникално слабо в мача с казахите.


Още някои от футболистите може да се разделят с комфортните си места в тима и високите заплати. Сираков ще форсира и селекцията, за да намери така търсените качествени нови попълнения.


Засега обаче събитията на "Герена" се отлагат за края на следващата седмица. От реванша в Павлодар зависи дали ще има само козметични промени, или ще настъпи истинска буря.