ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” – Ботевград отбеляза 5-годишен юбилей с карнавал във физкултурния салон на учебното заведение. Събитието бе открито от директора на учебното заведение Даниела Николова. „За този не много дълъг период от време аз имах удоволствието и привилегията да съм директор на това училище, да ръководя този чудесен екип от учители и ученици, които със своя упорит труд успяха да наложат нашето училище като сериозна институция в образователното пространство на Ботевград. През тези пет години нашите ученици завоюваха редица успехи на общински, областни и национални състезания, дори и на международни турнири в областта на спорта. За този период от време ние положихме традиции, отстоявахме си нашите позиции, създадохме свой облик с въвеждането на ученически униформи”, каза тя. Даниела Николова пожела на всички на бъдат здрави, бодри и дръзновени по пътя към новите успехи.
В карнавала взеха участие ученици от всички класове. Те дефилира, облечени като герои от най-популярните приказки и анимационни филми, като каубои и известни спортисти. Представянето беше по класове. Някои от участниците бяха подготвили танци, стихове – лично творчество и хумористични сценки. Сценичните изяви се отразиха положително върху оценките на журито, в чийто състав влизаха Даниела Николова, директор на учебното заведение, Димитринка Томова, учител по рисуване, и Нина Василева, учител по английски език.
Класирането бе извършено в две групи: от първи до четвърти клас и от пети до седми клас. При по-малките на първо място бе класиран 4 „б” клас, а на второ и трето – съответно 3 „б” клас и първи „б” клас. Класирането при по-големите е следното: първо място -  6 „а” клас; второ – 7 клас; трето – 5 „а” клас.
Победителите получиха грамоти придружени с предметни награди – топки и шахове.


В ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" - Ботевград учат 265 ученици.