Думите, че фискалният резерв е изяден от пенсионерите от Бойко Борисов са извадени от контекста. Това заяви пред ТВ7 зам.-председателят на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Пенсионерите не получават достатъчно средства, но трябва да харчим толкова, колкото изкарваме, каза той.

Бойко Борисов ясно обяви, че Симеон Дянков няма да бъде ползван в изпълнителната власт. Цветанов отново разкритикува позицията на бившият финансов министър и препоръча по-гъвкав подход, за да се увеличи дефицита от 0,5 на 1%. Той зададе и риторичен въпрос кое налага пенсионерите на работят. На въпрос на водещия как може да се живее с пенсия от 145 лв. Цветанов отговори с въпрос как може да се повишат пенсиите при положение, че през последните 23 години страната са напуснали 2,5 млн. души и няма кой да плаща вноски за осигуряване на плащанията. Цветанов призна, че е срамно че пенсионерите получават по 145 лв. Лидерът на ГЕРБ обаче защити по-добрата финансова рамка за 2014-2020г и след създаването на новите работни места, доходите на пенсионерите ще се повишат, заяви шефът на предизборния щаб на ГЕРБ.

Водещият Николай Бареков едва не извади от нерви Цветанов, като му каза, че ГЕРБ водил икономика на мизерията. Основната цел на кабинета през 2009 г. беше да се размразят фондовете. В момента има 103% договорени плащания и 38% разплатени евросредства, каза Цветанов. Най-важното в тези избори е, че от участието на 45 партии, българите трябва да изберат стабилно мнозинство, които да създадат стабилно правителство. Ако всички влязат, България ще бъде изключително нестабилна и отново ще ни спрат фондовете, предупреди Цветанов.

Преди ни обвиняваха, че имате по-особено отношение към нас. Когато аз участвах в предаването на Люба Кулезич по време на протестите, на следващия ден тя беше освободена, каза Цветанов. Люба Кулезич не е освободена заради вас, отговори Бареков. Той обаче буквално втрещи Цветанов с въпроса „неприятно ви ли е, че съм обърнал палачинката“. Няма такова нещо, отговори бившият вицепремиер. Ще продължа да я обръщам, каза Бареков, но уточни, че няма да зададе на Цветанов нито един въпрос за имотното му състояние, шесте му апартамента или каква е причината, да го охраняват толкова много хора. Знам какво е да посегнеш на Алексей Петров, каза Бареков. След това продължи с въпроса „Платихте ли си за това, че бяхте обслужван в тази телевизия“. Цветанов категорично отрече. След словесната канонада, Цветанов отговори, че няма вариант да оглави кабинета.

Цветанов обаче трябваше още един път да остане изненадан, след като на края на предаването, Бареков разказа за една среща между него и Цветанов през 2009г. Тогава работих в друга телевизия, казахте ми, че знаете какво прави Алексей Петров по телевизиите и ми поискахте 50 на 50. Това втрещи за пореден път Цветанов. Поискахте ми баланс 50 на 50 между ГЕРБ и БСП, дадох ли ви го тогава, попита Бареков. Факт, отговори Цветанов. След поредните откровения в ефир Бареков благодари за разговора.