Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов се оплака от тормоз от страна на Николай Бареков. Цветанов показа пред репортери в Народното събрание sms, който е получил от журналиста: "Г-н престъпник, не си трийте ръцете с мен. С неуважение: Николай Бареков".

Цветанов каза още, че поведението на „новата тройна коалиция” е цинично и арогантно. "Това е недопустимо в един парламент на държава-членка в ЕС и нека както и ПЕС, така и либералите, да видят как управляват техните партии”. На въпрос от журналист от TV7 дали с неучастието на ГЕРБ в пленарните заседания се подменя вотът, Цветанов заяви: „Не подменяме вота. Ние защитаваме точно тези над 1 милион български граждани, които вие пренебрегвате от вашата телевизия. Но вие си обслужвате само ДПС. Вие като журналист бихте ли се обърнали към когото и да е български гражданин с думата „г-н, престъпник”? Вие ще пуснете ли sms, с който да започва с „г-н, престъпник”? Ето това е поведението на директора на демократичната телевизия, на която е представител тази госпожа. Пише: „Г-н престъпник", каза още Цветанов.

На въпрос има ли основание Бареков да прати такъв sms, Цветанов заяви: „Аз с него нито съм се чувал, нито съм се виждал, нито поддържам каквато и да било комуникация и дори, за да не бъда обвинен в някакви други действия, дори не гледам TV7. Ето това го е пуснал вашият шеф”, допълни бившият вътрешен министър. „Не ме карайте да отговарям на нещо, което не смятам, че е нормално като поведение в една демократична държава или една телевизия, която претендира, че всъщност е много демократична и работи в полза на хората”, каза Цветанов. Той уточни, че е получил sms-ът вчера, без никакъв повод.