ГЕРБ си присвоява социални дейности, които се реализират със собствени приходи на Община Ботевград. Това са констатирали група граждани, след като прочели предизборната реклама на партията на първа страница на вестник „Ботевградски вести плюс”. „В изданието е публикуван призив, част от който гласи: „Ако искате в нашата община да продължи социалната политика - изплащане на помощи на майките, Коледни и Великденски помощи за възрастните, безплатно пътуване за пенсионерите, гласувайте за ГЕРБ!”, обясни един от ботевградчаните и допълни: „Доколкото сме наясно, тези помощи не са осигурени от ГЕРБ, а от собствени средства на общината и за отпускането им има решения на Общинския съвет.”.
Според гражданите, от написаното се потвърждават съмненията, че еднократната финансова помощ в размер на 30 лева, която ще бъде раздадена на хората над 65 години за Великден, е „предизборно мероприятие”.
Да припомним, че предложението бе внесено от кмета Георги Георгиев на извънредно заседание на ОбС на 20 март. Дебатът по докладната продължи близо два часа. По време на обсъждането общински съветници и граждани също изразиха мнение, че част от населението може да тълкува жеста на местната управа като популистки ход в навечерието на избори, имайки предвид факта, че синът на кмета е кандидат за депутат от ГЕРБ. В отговор кметът Георгиев отрече да играе предизборни номера. Той подчерта, че както в Ботевград, така и на други места в страната протестиращите са подсетили управляващите, че трябва да обръщат повече внимание на хората.
На извънредната сесия Георги Георгиев не отговори откъде ще дойдат парите за еднократното финансово подпомагане на възрастните жители на Ботевградска община. След няколко дни той обяви, че средствата са от икономии, реализирани от общината и местния парламент.