В началото на януари ръководството на Балкан трябваше да търси набързо заместник на напусналия Иван Лилов, който облече екипа на румънския Газ Метан. Ботевградчани се подсилиха с Владимир Панич, който малко по малко се превърна в основен играч в състава на Александър Тодоров.


Изглежда за ботевградчани стана навик да побеждават Лукойл Академик и 26 кръг в НБЛ не направи изключение. Тимът нанесе сериозен удар по самочувствието на момчетата на Сашо Везенков и  стана единственият, успявал да постигне положителен баланс от 2:1 победи в срещите със студентите през сезон 2012/2013.


Именно Панич се оказа черната котка за шампиона, връщайки на земята лидера в класирането само на крачка преди плейофите. Безмилостната ръка на 193-сантиметровия баскетболист наказа носителя на Купата на България и изведе отбора си до успех с 87:86, разбивайки мита за непревземаемата крепост в Правец.


Въпреки че двубоят беше без значение за крайното подреждане в класирането, сърбинът се хвърли в битката с всички сили и се отчете с 28 точки, 7 асистенции, 5 борби и 2 откраднати топки. Роденият във Валево състезател показа добър процент успеваемост от игра – 61% (11/18) – 10/16 за две точки, 1/5 за три точки и 5/5 от линията за изпълнение на наказателни удари.