Тази вечер в Ботевград Балкан победи Черноморец с 85-70 в мач от 23 кръг на НБЛ. Домакините спряха устрема на бургазлии към четвъртия им пореден успех в третото завъртане на редовния сезон, след като изиграха отлична последна четвъртина, която спечелиха с 32-20.


А след половин час игра гостите се държаха много добре. Те влязоха в последната част само с 3 точки пасив - 53-50. В решителните десет минути, както и след средата на третата част обаче те не можаха да се справят с изигралия много силен мач Владимир Панич. Сърбинът постави рекорд в срещите си със зеления екип и отбеляза 32 точки, и то с доста добър процент стрелба: 12/8 за 2 точки, 5/2 от тройката и стопроцентов успех от наказателната линия - 10 от 10.


Балканци започнаха добре за 4 минути поведоха с 14-3, но след това лесно позволиха на съперника да се доближи. Третата и четвъртата част завършиха наравно, съответно 17-17 и 18-18. Гостите спечелиха борбата под двата коша с 40 овладени топки срещу 31 на Балкан, но имаха по-лош процент стрелба, а и направиха 15 грешки срещу 6 на домакините.


Без контузения Бозов балканци изпитваха затруднения в организацията на играта. Още повече след като Станимир Маринов бързо натрупа 4 фаула. Втори по резултатност с 12 точки е Урош Петрович, от които 10 през първите две части. Мартин Маринов отбеляза 11 точки, колкото има и Бошко Йовович.


За Черноморец поредния си дабъл-дабъл направи гигантът Джеймс Тайлър с 18 точки и 19 борби, но в последната четвъртина тонусът му видимо спадна. Константин Коев вкара 16 точки, с по 11 са Богдан Боев и Иво Славчев.