Един кръг остана до края на редовния сезон в Националната лига за мъже. Преди неговото изиграване остана само един въпрос без отговор, всичко останали  дилеми отпаднаха. Единствено незнаем кой от двата отбора между Берое и Черно море Порт Варна ще завърши на шесто, съответно седмо място. Тази мини надпревара между двата отбора ще приключи в последния кръг, а значение имат срещите на тези тимове.  


Берое и Черно море Порт Варна имат равен актив към момента, но това дава предимство на отбора от Стара Загора, тъй като те имат по-добро съотношение в мачовете помежду си през сезона. Берое на Георги Младенов спечели два мача, при това убедително срещу само един за съперника. С други думи, единственият вариант Берое да бъде изместен от шестото място е: да загуби като гост в Самоков, а Черно море да победи навън в Ямбол. Всички останали изходи облагодетелстват състава от Стара Загора.


Черно море Порт ще играе своя мач в събота (20 април) от 18.00 часа в зала „Диана“ срещу Ямбол, докато Берое ще гостува на Рилски спортист идната сряда (24 април) с начален час 20.00. Това е така, тъй като Рилски спортист ще участва през уикенда във Файнъл фор на Балканската лига. Състезание, на което самоковци са и домакини.


Ясни са две двойки от плейофите в шампионата, другите две зависят от разпределението на местата между Берое и Черно море Порт Варна. Засега сигурни са:


НБЛ МЪЖЕ, Плейофи


Етап Четвъртфинали


(1)Лукойл Академик – (8) Черноморец


(2) Левски – (7) .....


(3) Балкан – (6) .....


(4) Рилски спортист – (5) Ямбол


Вижда се, че битката между Берое и Черно море е за избягване на Левски в плейофите. И двата състава нямат победа срещу „сините“ в редовния сезон, а за да бъдат отстранени в серия от плейофите трябва да се вземат два мача от три възможни.


Плейофите стартират на 29 април с мачове на терените на отборите с по-добър баланс през предовния сезон. Следват реваншите на 1 май, в които домакини ще бъдат тимовете с по-задно класиране. На 3 май ще се играят решителните срещи, ако от тях има нужда. Четвъртфиналните серии, както казахме, се играят до две победи от три срещи. На етап полуфинал вече са нужни 3 победи от 5 мача.