Вчера Коалиция „Демократи за силна България –Български демократически форум” откри официално предизборната си кампания и своя щаб в комплекс „Еделвайс” в Ботевград. Събитието уважиха членове и симпатизанти на двете формации, близки и приятели на нашата съгражданка Яница Иванова – втора в листата на Коалиция ДСБ-БДФ за народни представители на 26 МИР – София област. Сред гостите бяха председателят на БДФ Жаклин Толева, Муравей Радев – член на националния съвет на БДФ, Асен Агов – журналист, представител на Демократи за силна България, депутат от 37-то, 38-то, 39-тото, 40-тото и 41-вото Народно събрание, и други.  


В изказването си Яница Иванова подчерта, че през 2000 година заедно със своя баща – Георги Шопов, стават част от Български демократически форум. „Продължавам членството си в тази формация заради него. В годините, когато живеехме във Велико Търново, се запознахме с много от основателите на БДФ, сред които Константин Цанев, Иван Дончев и други”, каза Яница Шопова. „Не вярвам, че в Ботевград, Правец и Етрополе” няма сини активисти и основа за демокрация. Напротив – познавам много хора в тези три града, които искат „синята идея” да се възроди, допълни тя.


"Ние сме категорично във виждането си, че точна нашата Коалиция е реформаторска. Тя има решения за излизане от икономическата и духовна криза, в която се намира България. Предлагаме една платформа в три стъпки, които да осигурят работа, доходи и сигурност на българския народ. Това не е просто една платформа, а един много всеобхватен национален проект, в който се предвиждат и грижи за младите хора, и грижи за нашите родители, за пенсионерите. На преден план са изведени нашите виждания за реформи, които да дадат стабилитет на икономическите субекти, да стимулират растежа на икономиката, на малкия и среден бизнес, като целта е създаване на заетост. Във фокуса на нашата програма е личността с целия инструментариум, който трябва да бъде упражнен законодателно, за да може тя да бъде защитена" - това каза Жаклин Толева. Тя увери присъстващите, че Коалиция ДСБ-БДФ издига кандидати, които са компетентни, които имат опит и са изключително почтени хора.


Своята подкрепа към кандидатите за народни представители от София област изрази Асен Агов. „Ние разчитаме на подкрепата на образованите, интелигентните, самостоятелните, свободомислещите хора в България, които могат да я изградят като успешна, развития, спокойна, щастлива европейска страна. Ето защо аз казвам, че е дошло времето всички ние да вдигнем високо синьото знаме и да го държим в цялата тази битка. Защото това е битка на честността, почтеността, способността, битка на хората, които са в най-плодотворната си възраст и могат да изведат България напред, каза Агов. –Радвам се, че ръководство на БДФ е обновено и в него влизат млади хора. Радвам се, че представителят на Ботевград – Яница, е така сърцата. Тя ни помага и във Враца, и Бяла Слатина, и в Оряхаво. Яница е човек, които е силно ангажиран. С такъв потенциал няма как да не се преборим с посредствеността и милиционерщината. Защото не искаме да ни управляват милиционери, не искаме да ни управляват бивши комунисти. Правилният избор е синият избор”, допълни представителят на Демократи за силна България. 
 
"Имаме увереността, че и след тези избори ще се формира дясно правителство, в което Коалицията между ДСБ и БДФ ще има достатъчно силно представителство, за да може да коригира курса на държавата, да спаси хлъзгането към пропастта, към която ни тласна управлението на Бойко Борисов. Идвайки към Ботевград, преживях случка на магистралата, която ме накара да обърна трите стъпки в нашата платформа. Покрай нас с огромна скорост профуча кортежът на Бойко Борисов – мощни джипове, лампи. Ние, представители на десницата, считаме, че сигурността в България трябва да бъде гарантирана за всеки човек. А не сигурността, която изгради ГЕРБ, за тясната клика управляващи. Изграждането на сигурност за всеки български гражданин, за всеки един предприемач, за всеки един представител на средния и дребен бизнес, ще доведе до това да се повишат доходите на хората. Защото по изследване на Националния статистически институт, което беше публикувано вчера, само за една година разходите на българина за ток, отопление и вода са се увеличили с 26%. По времето на мандата на Бойко Борисов са фалирали около 300 000 дребни и семейни фирми и са регистрирани нови 400 000 безработни. Младежката безработица надхвърля 50 на сто. Жизненото ни равнище се изравни с това на хората в Албания и Македония. Затова смятаме, че нашата задача, водени от хората, които са се доказали в управлението, е отново България да стъпи на европейския път и да работи за това хората да имат нормални доходи, работа, по-високо жизнено равнище”, каза Веселин Запрянов, водач на кандидатдепутатската листа на Коалиция ДСБ-БДФ за София област. Той представи останалите кандидати за народни представители и допълни: „Нашата листа е изградена от хора, типични представители на десните сили и свободните професии. Всеки от нас има свое самостоятелно битие и по никакъв начин не е зависим от властта и държавата.”.


Ето и пълния състав на листата на Коалиция ДСБ-БДФ за София област:


1.Веселин Запрянов /Своге/ – адвокат;
2.Яница Иванова /Ботевград/ – предприемач, общински съветник, член на националния съвет на БДФ, заместник председател на националния предизборен щаб на Коалиция ДСБ-БДФ;
3.Асен Асенов /Костинброд/;
4.Жени Божанова /Елин Пелин/;
5.Катя Георгиева /Своге/;
6.Григор Григоров /Сливница/;
7.Галина Василева /Своге/;
8.Васил Зашкев /Самоков/.