Деветгодишно дете е припаднало в училище, след като баща му го пребил от бой. Драмата се разиграла в Основното училище „Кочо Честименски” в пазарджишкото село Динката.

В понеделник третокласничката отишла до школската тоалетна и там се свлякла под уплашените погледи на другарчетата си. „Начаса извикахме линейка, дойде и местното джипи. Като се посвести, малката цялата трепереше и беше откарана в болницата в Пазарджик. После разбрахме, че социалните са я настанили заедно със сестричката є в дома в Лесичово“, обясни директорката на школото Пенка Йорданова.

Момиченцето разказало, че баща є я пребил предната вечер заедно с по-малката й сестра и цяла нощ я боляла главата. Двете деца били системно недохранвани от родителите си, които работели по селските къщи. Когато бащата си пийнел, ставал много агресивен. Често по-голямото дете било жестоко пребивано, но не смеело да се оплаче. Камен А. и жена му живеели в ромската махала на селото.

Децата са поставени под полицейска закрила по разпореждане на началника на полицията в Пазарджик. Момиченцата ще останат в дневния център за деца в Лесичово до произнасяне на съда за домашно насилие срещу бащата побойник.