Георги Първанов ще съди Яне Янев за груба и долна лъжа. Това каза самият той в ефира на Нова телевизия, след като малко по-рано председателят на РЗС го обвини, че е владетел на офшорни сметки чрез системата за подставени лица.

Президентът на България от 2002 до 2012 г. заяви категорично, че казаното е долна лъжа. По думите му всичко, което бъде открито на негово име извън декларираното, ще бъде предоставено на партията на Янев.

Първанов обаче изисква, ако не бъде открито нищо, председателят на РЗС да си получи заслуженото. Бившият президент смята, че никой не може да лъже така и дори преди изборите трябва да се лъже с мяра.

От своя страна, Янев заяви в ефира на телевизията, че всички документи, които се разпространяват срещу Станимир Флоров, не са автентични от периода, в който той е директор.

Според председателя на РЗС партията не се учудва от случващото се, защото БСП е в много тежко положение, но всички там са "царе на компроматите”. По думите на Янев БСП не прави кампания и очаква да има още няколко подобни операции от тяхна страна.

Яне Янев не изключва възможността за изкарването на сериозен последен компромат преди изборите и да се стигне до вадене на "скелетите” в МВР.