Ученици от ОУ ”Св.Св.Кирил и Методий”  - с.Скравена взеха участие в регионалния кръг на националното състезание по английски правопис Spelling Bee, който се проведе на 20 април в София. След оспорвана надпревара, в която се състезаваха общо 42-ма ученици от Западна България, възпитаниците на учебното заведение Мария Красимирова и Ивета Иванова се класираха съответно на 3-то и 5-то място в групите си.Те получиха грамоти, тениски, плакати.


Със специална грамота бе отличено участието на училището в състезанието.
Ръководството и учениците на учебното заведение поздравиха двете момичета за достойното представяне. Мария Пеева - директор на ОУ "Св.Св.Кирил и Методий", им връчи по един комплект ракети за тенис.


Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни инициативи. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира.


Организатор на състезанието е Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС” в партньорство с Корпус на мира на САЩ в България. То се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България” и под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката и Посолството на САЩ.


Снимките са предоставени от ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" - Скравена.