Първият кръг на Четвъртото национално състезание Spelling Bee се състоя днес в ОУ “Никола Йонков Вапцаров”.  В надпреварата се включиха 22-ма ученици от втори до седми клас. Тази година тя се провежда от 10 до 15 март в цяла България. Координатор за ОУ “Никола Йонков Вапцаров” е учителката по Английски език Жанет Стоянова, а неин помощник е Анелия Йорданова – преподавател по същия учебен предмет.


Според регламента участниците трябваше да повторят думата, която чуват, да я спелуват и отново да я произнесат цялата.
Както във всяко състезание, така и в това бяха излъчени победители. На първо място се класира Мартин Драгомиров Маринов – 6 “а” клас, а второ зае Валентин Живков Климов – от същия клас. И двамата са възпитаници на г-жа Стоянова. Те ще представят училището в Областния кръг, който ще се проведе на 12.04.2014г. в София.


Всички участници в състезанието полочиха награди, осигурени от организатора – Bulgarian National English Spelling Bee.  


Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.


Събитието отразиха Пламена Крумова и Цветомир Василев – ученици от ПТГМ „Христо Ботев”, участващи в инициативата „Мениджър за един ден”, която се провежда днес.