10-годишната Лара, която бе отвлечена на 5 март т.г. бе освободена след 47 дни в плен и вече е при майка си, съобщи "24 часа", позовавайки се на два независими източника.

Лара Банева е в психологически шок, но е добре и няма сериозни физически наранявания. Според запознати тя е оставена от похитителите малко преди 22 часа снощи в района на 6-то РПУ.

Момиченцето бе похитено пред дома си от трима маскирани и въоръжени мъже, които раниха шофьорът, возил детето до училище. Дни по-късно майката и бабатата на 10-годишната Лара призоваваха чрез "24 часа" похитителите да се свържат с тях и да дадат знак, че момиченцето е живо и здраво.

Щастливата развръзка се е случила след денонощна работа на служители на сектор "Терор" на ГДБОП, Института по психология на МВР и още няколко служби в МВР.

Полицията продължава да издирва лекия автомобил „Фолксваген голф“, с който похитителите са оставили Лара - дъщерята на на сочения за кокаинов крал Евелин ?анев – Брендо. Колата е сива на цвят. След като са оставили детето пред тотопункт, буквално на метри до 6-то РПУ в София, мъжете са потеглили в посока „Околовръстен път“.

Според неофициална информация преди няколко дни е платен откуп. Според БНР 500 000 евро откуп е бил платен за отвлечената Лара преди няколко дни. Прокуратурата и адвокатът на Баневи отказаха коментар. Зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев също отказа коментар. В предаването на "Хоризонт" "Преди всички" той заяви:

"Благодаря се, че детето е живо и здраво. Работата по случая продължава и ще продължи, докато не бъдат открити тези, които причиниха всичко това и сме сигурни, че повече няма да се случи. Сигурен съм, че главният секретар ще коментира по-късно през деня. Колегите от ГДБОП работиха безотказно и неуморно през последните месеци".