От 17 часа в пресцентъра на БТА по случай Международния ден на правото да знам, Фондация Достъп до информация организира церемония по връчване на годишните награди в областта на свободата на информация в България.

През 2007 г. повече от 50 номинирани кандидати се състезават за положителната награда "Златен ключ" в различните категории.

Номинирани за негативна награда пък са: Държавната агенция за информационни технологии и съобщения, Министерството на държавната политика при бедствия и аварии, Министерството на икономиката и енергетиката, Община Ямбол и Областната инспекция по труда - Шумен.

Както всяка година, и тази, ще бъдат отличени и някои абсурдни и смешни решения на институции като Генералния щаб на Българската армия, Правителствената информационна служба, Министерство на труда и социалните грижи, Комисията за защита на личните данни.

През 2007 г. подготовката и церемонията за Деня на правото да знам ще преминат под знака на кампанията за изготвянето на Конвенция за достъп до официални документи на Съвета на Европа.