Трескавата подготовка за регионалния кръг на състезанието „Spelling Bee” приключи. Събота 20.04.2013 год. беше денят на голямото спелуване в  цяла България.
За класираните от Софийска област състезанието се проведе в ПГТЕ „Х. Форд”, гр. София, където се състезаваха две групи от по 21 участника, сред които и две момичета от СОУ „Христо Ясенов”. Инес Бакърджиева стана 9-та от първите 21 състезатели, а Цветина Петкова – 11-та от втората група. Надпреварата беше трудна, а първото място много успорвано, тъй като децата знаеха много.
СОУ „Христо Ясенов” за трета поредна година участва в „Spelling Bee”, защото това мотивира учениците ни да изучават английски език, подобрява правописа, произношението им и разширява речниковия им запас от думи. Гордеем се с всички участници, те положиха много труд. Благодарим им  за отделеното свободно време, тъй като подготовката им се проведе извън учебните часове. Голямо благодаря на Инес и Цвети за самообладанието, което проявиха по време на многото кръгове, които преминаха успешно в София, въпреки че се притесняваха.
До следващия Spelling Bee сезон.
Тест и снимки: Росица Василева