В ОУ „Н.Й.Вапцаров” се проведе училищният кръг от Петото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. В него се включиха 30 ученици от четвърти, пети, шести и седми клас. На първо място се класира  Ванеса Енева от 7 „а” клас, следвана от Евелин Илчева от 7 „г” клас. Двете момичета получиха грамоти от директора на училището Петя Кочкова. Тя им пожела да се класират на националния кръг на надпреварата. Преди това те ще представят училището на регионалното състезания, което ще се проведат на 18 април. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 10 май в хотел „Хилтън” в София.
 
Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.
 
Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.